Vanuit de basisopleiding, naschoolse opleiding en doctoraatsopleiding is een ruime kennis verkregen welke vorm krijgt onder verschillende specialisaties die aangeboden worden in de praktijk.

RUG- EN NEKSCHOLING

Tot 65 % van de volwassen bevolking zal ooit in haar leven last hebben van significante rugpijn. Rug- en nekklachten kunnen zeer verschillend voorkomen en kennen verschillende oorzaken. Het blijft dan ook een therapeutische uitdaging om rug- en nekpijn de baas te zijn. Ook hier zijn inzichten uit de manuele therapie onontbeerlijk. Een uitgebreid onderzoek waar zowel lichamelijke, psychologische als omgevingsgebonden uitlokkingfactoren worden onderzocht vormt de basis van het behandelingsplan.

Naast manuele therapie zal rugreconditionering opgestart worden om de verloren spierkracht en stabiliteit terug te winnen. Toch zal dit niet volstaan als de oorzaak, welke zeer vaak een slechte houding of rugonvriendelijke activiteit is, niet aangepakt wordt.

Rugscholing geeft inzicht in de werking van uw rug en uw ervaren rug(nek)klachten. Daarnaast worden u verschillende tips en technieken aangeleerd om uw rug te sparen.