Vanuit de basisopleiding, naschoolse opleiding en doctoraatsopleiding is een ruime kennis verkregen welke vorm krijgt onder verschillende specialisaties die aangeboden worden in de praktijk.

PRE- & POSTNATALE KINESITHERAPIE

Kinesitherapie bij zwangere vrouwen zal voornamelijk opgebouwd zijn uit oefeningen die de vrouw helpen haar lichaam beter aan te voelen, met extra aandacht voor de kracht en het weldoend effect van ademhaling en ontspanning. Daarnaast worden ook lenigmakende oefeningen en oefeningen voor de bekkenbodem aangeboden. Tijdens de prenatale lesjes wordt ook het verloop van de zwangerschap, de arbeid en de bevalling overlopen. Praktische tips en weetjes worden doorgegeven van vrouw tot vrouw. Maar ook de partner kan baat hebben bij het volgen van een partner lesje. Indien er lichamelijke klachten zijn, kunnen deze eveneens aanvullend manueel behandeld worden. Prenatale kinesitherapie wordt ongeveer opgestart tijdens de 26e week van de zwangerschap.

Ook postnataal kunnen mobiliserende en spierversterkende oefeningen bijdragen tot een vlot herstel na de bevalling. Praktische tips naar houding tijdens de verzorging van de baby kunnen handig zijn bij lage rugpijn of bekkeninstabiliteit. Postnatale oefeningen kunnen gestart worden vanaf vier tot zes weken na de bevalling.